En tænkepause

En tænkepause

En tænkepause


En tænkepause kan enten være en pause
til at tænke eller en pause fra at tænke.

Vores tænkning er under konstant udvikling fra vugge til grav med nye ideer, nye rutiner og flere færdigheder i løbet af livet. Tænkningen er afhængig af de betingelser, vi giver den - betingelser som feks. søvn, rutiner og pauser.

Vi hører og læser meget om betydningen af at holde hjernen aktiv hele livet gennem nye udfordringer - hver dag sin nye opgave. Vi kaster os ud i nye jobs, nye fritidsinteresser, nye rutiner for at holde hjernen vital - en hjerne, der måske allerede er på speed som følge af et tiltagende forbrug af sociale medier og en voksende zappekultur.

Midt i eget tankemylder glemmer vi pausen fra at tænke, men også pausen til at give os selv lov til tænke på ´noget andet´, altså tid til eftertænksomhed. Det er vigtigt at lade sig inspirere, men uden pause ingen inspiration.

Søvn er en helt naturlig tænkepause, hvis den vel at mærke er af en god kvalitet og varighed og uden forskellige lysende skærme og forstyrrende lyde.

Med hensigtsmæssige vaner og rutiner får hjernen også lov til at hvile, fordi vi ikke behøver at aktivere den bevidste tænkning. Gode, velkendte rutiner giver os derfor overskud til at gå nye veje og til at tage nye udfordringer op.

Endelig er der de spontane hjernepauser - hjernens små pusterum i løbet af dagen. De kan udføres lige der, hvor du står og venter på bussen og undlader at tjekke din mobil, eller der, hvor du bare ligger og kigger op i luften og laver ingenting. Kun fantasien sætter grænser. Her lader du op.

En tænkepause er ikke noget, du bare får. Den må tilvælges.

IMG_2679