Hvis den blå bænk

Hvis den blå bænk kunne fortælle....

Dagens pusterum er et kort uddrag af et interview i Information den 17. december 2015, hvor musiker, Søren Huss giver sine svar på spørgsmål om, hvad det gode liv er.

"Det korte svar er at have værdi for andre mennesker og at turde tillægge andre mennesker værdi.

Tonen. Nu er jeg jo musiker, så mit speciale er lyd og vibrationer. Men måden, hvorpå vi kommunikerer med hinanden, ytrer os verbalt, samtalen, definerer tonen i rummet. Og det resonerer og lagres i vores kroppe og sjæle, for at bruge et gammeldags ord. Når man henvender sig til et andet menneske, er det helt essentielt at ytre sig respektfuldt.

Jeg tror, at vi skal blive bedre til at lytte, være tålmodige og gøre os umage med at lytte og forstå konteksten bag både egne og andres ord og ytringer. I de her dage taler jeg med min 10-årige datter om vigtigheden af, at hun lytter tålmodigt og spørger ind, når hun taler med andre. At hun ikke kun venter på at fortælle sin egen historie. Måske er det i grunden vigtigere at lære end matematik og geografi? At lære kunsten at tale sammen og ikke kun lære at tale. Jeg tænker, at det at ytre sig frit ikke har nogen reel værdi i sig selv. Hvis alle er døve, er tale vel overflødig."

Hvis den blå bænk kunne fortælle....
Hvis den blå bænk kunne fortælle....