Vi er naturen

`Suzanne Simard, der er professor ved University of British Columbia i Canada, har forsket i økologien i de canadiske skove i 30 år. Hun mener, det er på tide, vi begynder at tænke på vores skove og træer på en anden måde. Forskning viser nemlig, at træer taler sammen, giver kulstof til hinanden og passer på deres slægtninge`. 

Videnskab.dk

De fleste af os er nok klar over, at vi er i underskud på natur, og at vi fråser i både fysisk og mental energi. De fleste har også hørt om - hvis ikke selv oplevet, at stress skader hjernen. Vi har simpelthen brug for natur og restitution. Blot 5 minutter i en skov kan gøre en lille forskel, Vi trækker vejret roligere, skuldrene sænkes og hjerterytmen falder…..men betingelsen er, at vi giver skoven fuld opmærksomhed. Derude i naturen må vi lære med kroppen forrest. Vi må se, lytte, føle, dufte,

Vi er naturen, så pas godt på den.

Søndagens lille pusterum er en video med fotos fra skoven ved Ørnbjerg Mølle i Nationalpark Mols Bjerge - en tur i vandrestøvler og med kamera.

At videnskaben ovenikøbet siger, at træer og svampe lever i en gensidig, nyttig sameksistens under jorden, gjorde jo ikke dagens tur mindre interessant.

 

Kom med på tur.
OBS! Lyden er svag - bevidst. Vi må godt færdes stille i skoven

Hvis du vil dele

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *